kualalumpurmetvis.reismee.nl

Flying Fox

Hoe makkelijk is het om een Iri top 10 te bedenken wanneer je emotionele gemoedstoestand je even in de steek dreigt te laten. En hoe moeilijk is het dan om ook een leuke positieve top 10 op papier te krijgen. Maar ik zal het eens proberen, want ik heb toch een heerlijke week achter de rug. Stipt op nummer 1 staat.......Vrijheid. Ik kan hier doen en laten wat ik zelf wil. Niemand die zich daar druk om maakt, of niks waar ik me druk over hoef te maken. (dat hoeft in Nederland eigenlijk ook niet maar je doet het wel). Nummer 2. Het weer. Ja, ik klaag er wel al heel lang over maar bij nader inzien is het toch wel heel lekker dat je nooit hoeft na te denken bij wat je aan moet doen of mee moet nemen wanneer je ergens naar toe gaat. Altijd korte mouwen of een hempie. Kan mij het schelen dat ze mijn hangende kipfiletjes zien ;-)En zweten doet iedereen.Nummer 3. Eten Alles is hier erg lekker en zeer gevarieerd (als je wilt). Nummer 4. Omgeving en Natuur. We doen zoveel leuke dingen! Nummer 5. Vakantietripjes, lange weekenden op pad en naburige landen zien. Nummer 6. Alles bij de hand. Alles wat je hartje begeert hebben ze hier. Varierend van het voedsel tot speelgoed, meubels en decoratie tot bioscopen, bowlingbanen, boogschieten, klimmuren enSkytrex!

En dat is waar we gisteren met twee andere gezinnen een hele leuke dag beleeft hebben. Diegenen die te geblesseerd waren of niet durfden of gewoon geen zin hadden bleven aan de picknick tafel zitten (met veul eten en drank natuurlijk), en de rest (Ernst, Ingrid, Max, Janne, 3 jongens en nog 1 papa) konden naar hartelust zich uitleven op de touwbruggen, kabelbanen (flying fox) touwladders en andere moeilijkheden. Wel gehesen in een klimharnas en dubbel gezekerd aan dikke kabels. Er waren drie verschillende parcoursen. Little adventure, Big Thrill en Extreme. Vooraf hadden wij bedacht om samen met Max voor de Big Thrill te gaan. (ookal leek dat op de foto's wel heel eng en hoog 30 meter boven de grond). Helaas voldeed Janne niet aan de vereiste 1.40m en was dus gedwongen op little adventure haar kunnen te tonen. Maar er waren meer kinderen die niet groot genoeg waren dus ze zou niet alleen zijn. Maar tijdens het boeken via internet ging er vanalles mis. Om een lang verhaal kort te maken (ik ben klaar met me druk maken over de achterstand die ze hier nog hebben met het electronische gebeuren) het lukte mij dus na 4 keer proberen niet om te boeken en te betalen via de site. Iets wat blijkbaar wel moest kunnen maar mij niet lukte. Kan en zal ook wel aan mij hebben gelegen. In ieder geval tijdens al dat geprobeer is er iemand mij voor geweest en heeft de hele Big Thrill volgeboekt!! Na wat SMSjes heen en weer over wie, wat en hoe moest iedereen wel deelnemen aan de little adventure dus iedereen weer happy. Uiteindelijk heb ik Suus gevraagt om voor ons te betalen en te boeken want haar was het die ochtend wel gelukt. En wat denk je? Zij probeert een keer en het lukt meteen natuurlijk. Maakt niet uit . Heel fijn, nu is het allemaal geregeld en konden weuitkijken naar een leuk dagje met de kinderen klimmen en klauteren. En leuk werd het. Na een uitgebreide instructie mocht de horde los. Een volwassenen voorop, twee kinderen ertussen, weer een volwassene daartussen , twee kinderen en een volwassene op het eind. De kinderen hebben zich prima vermaakt en na drie rondjes was het tijd om wat te eten. De kinderen hadden natuurlijk geen tijd en vlogen na twee happen alweer in de touwen. Wij (Ernst en Ingrid en die papa) hielden het voor gezien. Die kinderen leerden het veel te snel en waren in een mum van tijd het rondje rond. Wat ons deed besluiten om zeker nog een keer terug te gaan en dan wel voor de Big Thrill! Na een biertje of wat en een wit wijntje of 2 zijn we nog1 keer van de lange Flying Fox gegaan en toen was het tijd om de spullen weer in te leveren en te wachten op de bus die ons naar het parkeerterrein zou terugbrengen. Gepakt en gezakt met koeltassen en boxen in de bus naar de auto. Er werd voorgesteld om de dag voort te zetten in en om het zwembad van een gezin, om daar de overgebleven lunch te nuttigen. Nou dat leek ons wel wat. Ravotten met de kids in het zwembad en na afloop allemaal aan de Big Mac.Uiteindelijk werd het 21.00uur en moesten we toch echt naar huis om de kinderen naar bed te doen. Die moesten morgen weer naar school. Volgende week weer? Dan wordt het waarschijnlijk met zijn allen naar de grootste indoor klimmuur van Maleisie (of Azie?!?).

Natasja

Zie je wel dat het helemaal niet moeilijk is om een plezante top 10 samen te stellen. Alleen.... je bent bij nummer zes gebleven. Ik ben benieuwd naar de rest. En weet je.. als ik die top 6 van jou lees, ben ik al stikjaloers hahaha! Have fun!

marianne w

Ha die ingrid,
Prachtig wat je meemaakt, wat ook zo leuk is: ik heb afgelopen week bij vriendin foto's en verhalen gezien en gehoord over maleisie, ze is daar met vakantie geweest en het prachtige is dat ik kon zeggen, tjee ja dat ken ik , heb ik al gezien, via Ingrid, kon zelfs nog slimme reacties geven, apart ja zover en toch heel dichtbij.
Blijf zo schrijven, ik lees ze allemaal

groetjes uit het mooie nisseroi, voetbalseizoen is weer begonnen, zoeken nog een goede spits!!!!!!
weet je trouwens dat Seitel mama is geworden van een zoontje Bret??

Marianne