Tandarts
Zo, iedereen de feestdagen goed door gekomen? En niet te vergeten al die prachtige sneeuw. Eindelijk een witte kerst voor Nederland!! Het enige witte dat wij 2de kerstdag gezien hebben waren de witte koppen op de golven van Strait Cook, waar we met de veerboot overheen moesten om naar het zuider eiland te komen. Maar genoeg over NZ, jullie zijn waarschijnlijk nog niet eens bij met het enorme opgespaarde verhaal dat we de laatste keer op de weblog geplaatst hebben.
Wij zijn weer terug gekeerd op aarde en dat gaat ons gelukkig redelijk goed af. De kinderen zijn weer naar school en vinden het leuk. Ernst is weer hard aan het werk en ik heb mijn draadje ook weer gevonden geloof ik. Een beetje tennissen, lunchen, computeren, taxi spelen, boodschappen doen enz. Hetzelfde eigenlijk als in NL. Afgelopen zaterdag hadden de kinderen Nederlandse school. Janne in de ochtend en Max in de middag. Gelukkig mocht Max bij een vriendje logeren dus daar hadden we geen omkijken naar. Die hoefden we pas om 6pm weer van school op te halen. In de ochtend had ik Janne weggebracht en daarna een potje getennist. Dat ging allemaal niet zo heel denderend want ik werd afgeleid door mijn haren die iedere keer voor mijn ogen vielen (ik was mijn pet vergeten) maar wat eigenlijk nog veel erger was, was dat ik met inslaan mezelf een gebroken tand heb geslagen!! Nou ja het klinkt heel groots en zo voelde het met mijn tong ook aan, maar het was een hoekje van 3 bij 5 milimeter. Ik had het stukje in mijn hand en dacht: 'oeps' en meteen daarachter aan 'chips' en dan de minder gekuiste versie. Maar goed ik heb dus verloren en ben vandaag naar de tandarts geweest. Hij heeft het er weer mooi aangemaakt. Lig je daar in de stoel en dan komt zo iemand met drie voorstellen. De opties werden ook steeds duurder,ha,ha. En wat ik al verwachtte gebeurde ook. Mijn eigen tandarts in NL wil dat namelijk al jaren doen. Hij stelde voor om een facing op beide voortanden te plakken (van keramiek/porselein) dat heel stevig is en doet lijken alsof je voortanden netjes recht staan ipv scheef zoals bij mij het geval is. Maar daar trap ik mooi niet in en ben gewoon voor de normale reparatie gegaan. Die anderedingen kunnen altijd nog, toch? Dus alles zit er weer aan en ik kan weer vooruit. Op naar het Taipusam festival en de nieuwjaars borrel en het schaatsen. Genoeg voor een volgend verslag zou ik zeggen. Tenzij er niks bijzonders gebeurt maar ik geloof dat in ieder geval Taipusam wel een heel aparte ervaring zal worden die ik graag met jullie deel.
See you
Fijn dat bij jullie ook weer alles z'n gangetje gaat ;-) Wat hebben jullie een supervakantie gehad zeg!! Nou ja, wij ook hoor, met al die sneeuw (derde jaar op een rij).
Het waren weer hele verhalen, maar ik heb me er doorheen geworsteld hoor, haha. Ben toch wel benieuwd (lees nieuwsgierig) naar wat jullie allemaal meemaken, haha.
Nog een paar maanden en we kunnen weer 'live' bijkletsen, wat vliegt de tijd.....
Maak er wat van dit laatste halfjaar!
Brigitte