kualalumpurmetvis.reismee.nl

Kriebelvisjes

Afgelopen week heeft het me toch ge-onweerd. Dat hebben we maar zelden in ons leven meegemaakt. Het was zeker voor de kinderen zeer beangstigend. De flits werd meteen gevolgd door een enorm geknetter en geknal.Ons huis schudde op zijn grondvesten en de kinderen, die met de buurkinderen boven aan het spelen waren, zatten in een mum van tijd beneden. Nou moet ik ook zeggen dat het wel erg hard eraan toe ging hoor. Op een gegeven moment had je flitsen ,knal, flits, knal,flits, flitsen, knal.Niet te geloven, je had erbij moeten zijn. Ernst belde op een gegeven moment op hoe het er bij ons voorstond want hij kon zijn kantoor niet uitkomen vanwege de hevige regen wind en onweer! Het heeft daarna nog ruim een half uur gedonderd,en Ernst kwam uiteindelijk als een verzopen katje thuis. Hij moet nl nog een kilometer fietsen en dacht als ik nou ff door fiets dan wordt ik niet zo nat.En nee,ik ga niet mijn lieftallige vrouwtje bellen om me op te halen met die grote bak waar mijn fiets makkelijk in kan. Uiteindelijk was er maar verdacht weinig schade in de omgeving. In Nederland zou de helft van de bomen al omgevallen zijn, maar hier is de natuur blijkbaar iets meer gewend. Alhoewel.......De grote boom achter ons huis moet wel een dikke tak missen nu, want die is in zijn geheel afgebroken en, gelukkig voor ons, recht naar beneden gevallen. De boom staat op een braak stuk grond dat langzaam veranderd in een kleine jungle, en ik denk dat die tak daar de komende 80 jaar nog wel ligt. Goed voor de beestjes, hebben ze weer wat te doen. Is een hoop eten hoor voordat alles op is.

Gisteren heb ik mezelf maar weer eens verwend en ben met mijn voeten in een badje gaan zitten waar allemaal kleine visjes in zaten die mijn schilfers (getver wat klinkt dat vies, dode huidcellen klinkt beter denk ik) eraf snoepen. In het begin kriebelt dat als een gek, maar na 5 minuten voelt het aan alsof je kleine stroompjes voelt. Alsof je voet gaat slapen, ongeveer dat. Dat moet je dan een half uur vol blijven houden. Ik heb er maar een boekje bij gepakt anders wordt je duizelig van naar die visje kijken. Daarna nog een heerlijke voetmassage en moeders is er weer klaar voor om Max naar de Nederlandse school te rijden aan het eind van de middag. Maar eerst weer uit de drukke wijk zien te komen met de auto. Dat lukt uiteindelijk na een ruime 20 minuten, maar dat doet me niks meer! Goed he? ja, ik begin het al te leren.

Max afgezet bij 'de Bontekoe' en samen met Janne geprobeert haar huiswerk te maken. Tja, als de helft van je boeken maar in de tas zitten wordt dat lastig. 'Waarom heb jij niet alles meegenomen, mama?' 'Ja nou wordt ie mooi. Moet ik dat ook allemaal bij houden? Jullie gooien alles door elkaar!' Dat schiet dus niet op. Misschien nogiets te jong om die verantwoording bij haar te leggen? De kinderen moeten wel leren dat ze alles wat ze die dag nodig hebben zelf in de tas moeten stoppen, of ga ik nou te snel? Uiteindelijk werden we gered door de bel. Een moeder van de bieb die mij alle kneepjes van het vak gaat leren kwam ons halen om samen met haar naar haar huis te lopen. Ze woont 27 hoog naast de school! De lift deed er 1 minuut over om boven te komen.Dat is best lang. Trek maar eens een sprintje in die tijd, duurt lang hoor! Gezellig gekletst over vakantiebestemmingen en adresjes waar je mooie chineese kasten e.d. kunt kopen. Janne lag met haar zoon van 12 beneden in het zwembad,wel een prettige manier van babysitten zo'n zwembad. Uiteindelijk toch nog wat gewerkt en om 18.00uur weer naar huis. Nu ik het toch over het zwembad heb denk ik; ach dat kan ik nu wel eens gaan doen. Dus...........

Natasja

Ik lees het wel.. je gaat je steeds meer thuis voelen daar in het Verre Oosten. Maarre.. wat voor visjes zijn dat dan ? Hoorde die bij de massage ? Wel lekker als ze stukjes lichaam opvreten. Ik zou er met m'n kont in kunnen gaan zitten :)
Have a nice week!

Rens Geerings

Leuk om al die verhalen te lezen, en de foto's te zien.
Ben best beetje jaloers.
Gelukkig heb je de goede visjes gehad.
Ikzelf zou er misschien per ongeluk Piranha's in hebben gezet.

Groetjes, ook aan de rest van de familie.

Rens.