kualalumpurmetvis.reismee.nl

Petrosains

Ik heb nu ruzie met Janne over haar huiswerk. Dus ik ga maar snel iets anders doen want dit leidt tot niks. Hoe eigenwijs kunnen 7 jarigen zijn....ze kan niet eens van 81 naar 90 tellen. Dan maar niet. Zoek het lekker zelf uit. (ik moet dit van haar verwijderen want het is niet funny, vooral niet als iedereen het kan lezen. Nou een dagje kan geen kwaad toch?).

Afgelopen donderdag was het teacher-parent conference. Een soort van rapport gesprek maar dan zonder rapport. Eerst was Janne aan de beurt. De juf vertelde mij dat het heel goed ging met Janne. Ze heeft al genoeg engelse bagage om goed mee te kunnen doen in de klas. Ook met andere kinderen spelen en samenwerken gaat goed. Ze heeft echt goed haar best gedaan,de juf was zeer tevreden en wij dus ook. Daarna was Max zelf aan de beurt. Hij moest mij in het bijzijn van zijn juf vertellen (in het engels) wat hij tot nog toe allemaal gedaan had. Dat ging heel erg goed. Ze hadden het goed geoefend op school. Ook Max doet het heel goed op school. Hij is meer zelfverzekerd en praat dus makkelijker met zijn klasgenoten en juf. De juf is nu ook overtuigd van zijn kunnen in de wiskunde (zoals ze dat hier noemen,wij noemen het gewoon rekenen). Wij hadden dat al voorzien en nu krijgt hij meer verdieping in de stof,gelukkig. Anders zit hij zich maar te vervelen. Ze krijgen overigens wel meer projectmatige werkjes. Een aantal weken bezig zijn met een speciaal onderwerp en daar dan een eigen radio interview van moeten maken op de computer is wel gaaf. Incl geluid en plaatjes. Ze moeten ook zelf verhalen schrijven en uit een tekst de gevoelens van de hoofdpersoon beschrijven, dat is nog eens begrijpend lezen. Na een rondleiding op school gekregen te hebben ( waar ik een aantal ideeen heb opgedaan voor ons nieuw Educatief Centrum Sparrenbrug annex De vlek) van de kinderen zijn we naar het winkelcentrum van de twee torens (KLCC) gegaan om een lekker broodje van de ' subway' te gaan eten. Tevens geprobeerd om toegang te krijgen tot Petrosains ( een hands-on, kijk en beleef, centrum) maar het was knoert druk! Ik dacht dat onze kinderen de enigen waren dievrij zijn, maar dat is blijkbaar niet zo. Dan gaan we maar Batik verven, is ook heel leuk. Janne ging een bloem maken, Max een afbeelding van de twee torens met tv mast en monorail en Ik ging dit keer voor een soort van stilleven in de kampung. Als het eenmaal droog is is het echt heel mooi om te zien. Je gaat bijna denken dat we het echt kunnen ( weeriets waarvan ik niet wist dat ik het kon,Jos?). Ik zal er eens een foto van maken, dan kunnen jullie het ook zien.

De volgende dag waren de kinderen ook vrij en zijn we naar de 3D film 'How to train your dragon geweest'. Ernst en ik vroegen ons af of de kinderen het wel aan konden om naar de 3D Alice in wonderland te gaan.Nu we dit eenmaal gezien hebben kunnen ze daar ook wel naar toe denk ik. Het was zo spannend en zo'n harde muziek dat de kinderen meer achterste voren hebben gezeten dan dat ze de film gezien hebben. Het ging dus over draken en als je die door een 3D bril ziet, kun je je wel een beetje indenken dat dat best wel eng was. De film is van de makers van Madagascar en Shrek dus ik dacht dat het wel okee was. Na een half uur dacht ik dat we maar beter naar huis konden gaan, maar we zijn blijven zitten en achteraf vonden de kids het een hele leuke film. Vreemde kronkels hoor die hersenen van kinderen. Het was ook een leuke film daar niet van.

Op naar het volgende verhaal!

lennie

ja vertel mij wat over 7 jarige...nu 8 jarige hier. Eigenwijze stronten zijn het!

Max gaat zich straks hier nog vervelen op de vlek en als je ideeen hebt voor de nieuwe school hier, dan kom er maar snel mee, volgens mij is het al in kannen en kruiken. Ben zeeeeeer benieuwd!

Ontaarde moeder, hahaha zo'n film. Maar nu kunnen ze inderdaad overal tegen. Ben benieuwd of hij hier ook komt. Gaan wij ook. Lekker hard maken die kinders, haha!

groetjes lennie

ZjoskeD

Als jullie terugkomen dan zit je zo vol ideeën en heb je zoveel geleerd over jezelf dat iedereen jalours op je zal zijn! (geheimpje: sommige zijn dat al....)