Rustig an
Na alle beleefde avonturen doen we het nu ff rustig an lijkt het wel. Het zou ook wel heel erg zijn als we iedere week wel iets interessants mee maken dat het vermelden waard is. Het leventje gaat hier zijn gangetje. Iedereen heeft het erg naar zijn zinen het zou voor ons wel heel jammer zijn als daar eind juni een einde aan zou komen. Wij geloven in een goede afloop en de berichten van het front zijn ook nog steeds positief gestemd. Sommigen van jullie hadden misschien stiekum gehoopt dat we naar huis zouden komen, maar helaas! (niet te vroeg juichen).
De autobots kwestie loopt nog steeds dus daar kan ik niks zinnigs over vertellen. De kinderen hebbendeze week hun laatste Nederlandse les en hebben dan vakantie tot begin september dacht ik. Dat is erg lekker ook voor taxibedrijf Visser, die dan eindelijk weer twee extra dagen inde week heeft om leuke dingen te doen in plaats vanvan 2-7 pm met school bezig te zijn. Afgelopen zaterdag hadden de kinderen spelletjesmiddag op de Nederlandse school. Helaas voor de kids regende het pijpestelen (iets wat nooit voorkomt in Kl, dat het in de ochtend regent en dan een aantal uren achter elkaar. Het was echt een nederlandse zaterdagochtend/middag in oktober) en moesten ze een alternatief programmadraaien. Iets wat ze natuurlijk niet ingecalculeerd hadden. Uiteindelijk is het echt op zijn hollands opgelost. De helft van de kinderen binnen aan de spelletjes en de andere helft hing achter de tv om naar Tarzan te kijken.'S avonds hadden wij een borrel van het lerarenduo dat afscheid neemt van de school ( en ikwordt daar tegenwoordig ook voor uitgenodigd want ik ben sinds een maandje of anderhalf BIEBMIEP)en dat was in dezelfde buurt als de school is dus moesten we weer helemaal naar de andere kant van KL.Terwijl we een dutje op de bank deden 's middags ( ja dat doen we hier ook wel eens) kregen we een SMS of we niet eerder bij onze 'nieuwe vrienden' wilden komen en dan met zijn allen eersteen hapje zouden gaan eten. Nou dat klinkt wel heel gezellig dus kregen we nog haast om alles en iedereen op tijd in de auto te hebben. De kinderen bleven na het eten bij hun vriendje slapen en mochten allemaal op dezelfde kamer slapen. Wat een feest! Eerst even een enorme kakkerlak uit de badkamer verjagen en daarna naar bed. De maid (hulp/oppas/kokkin enz) moest voor de slaapkamerdeur op wacht zitten net zolang totdat de kinderen sliepen. De dame woont en werkt al bijna 6 jaar voor hun en nog kan ze geen goed engels en moet je haar alles voorgekauwt op een bordje geven en dan nog gaat het wel eens mis en denderd de jeugd over haar heen. (hoe klein de kinderen ook zijn. Het probleem is dat ze geen eigen initiatief durft te nemen, en zeker niet met kinderen van een ander want stel je voor dat die tegen hun ouders gaan zeggen wat ze gedaan heeft. Ookal is dat niks) Nou daar heb ik dus helemaal geen zin in he. Om ook nog eens een maid op te gaan voeden. Twee kinderen is al meer dan genoeg, toch? Maar als we gebruik kunnen maken van een ander dan is dat wel weer handig en kunnen we dus wel naar de feestjes. Het was overigens wel gezellig om een paar nieuwe (eigenlijk zijn wij de nieuwe natuurlijk) Nederlanders te ontmoeten en waarschijnlijk zit er zelfs wat tennisactiviteit tussen, dus dat moeten we ff warm houden. Ik ga volgende week tennissen met iemand en morgen ga ik mijn geluk beproeven bij een damesclubje (denk ik, weet niet helemaal zeker wie er allemaal komen en van welke nationaliteit ze zijn). Dus het zit er aan te komen. Mag ook wel na bijna 6 maanden. Helaas moet de rest van de toekomstige tennispartijen ff wachten tot iedereen weer terug van vakantie is (uit Nederland). Overigens is Max ook aan het lessen geslagen en hij vindt het erg leuk (en kan het ook al heel aardig dus dat belooft wat. Ik zie hem al zijn moeder van de baan slaan ;-))
Ondertussen belt Ernst mij net dat dat hele auto gedoe wordt doorgeschoven naar de verhuurder van onze auto. Nou dat is een pak van mijn hart. Dan kan ik weer normaal gaan slapen en hoef ik geen rare dromen meer te hebben over kidnapping, moordpartijen door Koreaanse Ninja's die door mijn slaapkamer raam naar binnen komen stormen enz. Ha,ha. er zit natuurlijk weer wel een verhaal achter dat auto ongevalletje!!! Wij waren overeen gekomen dat we het onderhands zouden afhandelen (dus zonder politie, want daar heb je hier toch niks aan). Zij zouden de schade laten taxeren en mij de kosten laten weten. We hadden alle gegevens uitgewisseld en dus wachtte ik op het te betalen bedrag. Het kon niet veel zijn want het was een klein deukje in een plastic bumper. Na drie dagen belde de man van de mevrouw die toen in de auto zat (en heel slecht engels kon. Nou is mijn engels ook niet zo heel goed maar blijkbaar wel veel beter dan dat van haar. Ik moest na de botsing ook al met haar man door de telefoon alles regelen (en ook hij was geen ster in engels maar we kwamen er uit)). Hij belde dus om te zeggen dat ze nog geen tijd hadden gehad maar dat de auto deze week naar de garage ging. Ik heb alle tijd dus ik wacht wel. Belt die vrouw mijn dinsdag met de mededeling dat het ....,..Rm kostte en dat ze de auto al gerepareerd hadden en zij dus dat bedrag al had voorgeschoten en wanneer ik dat dan ff wilden terugbetalen. Nou, ik wordt niet zo heel snel boos maar nu was ik me toch kwaad! Ik heb het telefoonnummer van de garage gevraagt en hun gebeld. Bleek dat ze een hele nieuwe bumper erop hadden laten zetten en tegelijk maar even de deur hebben laten maken. Dat was overigens een andere rekening dus die hoefde ik niet te betalen maar de grootste mep was wel voor mijn rekening. Nou had ik op de crimescene al gezien dat ze links al schade hadden op de bumper (niet door mij) en blijkbaar ook op de deur maar zover ben ik niet omgelopen. En dat wekte mijn argwaan, dus ik had 3 foto's gemaakt van de schade die ik had gemaakt door mijn botsje. (inclusief het kentekennummer). Daarna ben ik wel 4x gebeld door mevr X hoe ik het wilde gaan betalen en of ik het kon betalen. Ik dacht met jou ga ik niet meer praten dus ik heb haar een sms gestuurd met de vraag naar haar banknummer en ID en om een copy van het schade rapport op te sturen. Dat is ondertussen alweer 4 dagen geleden en ik heb niks meer vanze vernomen. Ik heb de foto van de schade doorgemaild naar een garagebedrijf en gevraagt wat het ongeveer kost om dit te laten maken. Nou die meneer kwam op een heel wat lager bedrag uit dan ik moet gaan dokken. Dus we waren het (samen met alle nederlanders om me heen) eens dat we dan maar een redelijke prijsen dus een klein deel van de enorme rekening gingen betalen.Iets wat die 'Koreaantjes zo ........als roet' nog niet weten. En wat mij dus al een aantal moeilijke nachten heeft bezorgt met dood en verderf en dergelijke. Wat een held op sokken he? ha,ha. Maar goed overal komt nu een eind aan doordat de Nissanman alles gaat overnemen, en waarschijnlijk gewoon die belachelijk hoge prijs gaat terug betalen. Ik heb nog geprobeert om hem op te jutten door de melden dat we een foto van de schade hebben en zij geen bewijs meer hebben (omdat ze zo stom/dom (of juist heel slim)waren geweest om de auto al te laten repareren en het bewijs dus verdonkermaand hebben. Maar ik denk dat hij gewoon de rekeningzonder slag ofstoot gaat betalen.En ik dacht nog wel aan het begin van dit verhaal dat ik niet veel te melden had!
Op naar twee lange weekenden dus weer nieuw avontuur (denk ik). Al was dit toch wel weer een beetje genoeg geweest. Ook de bedbugbulten presteren het nog om te gaan jeuken!
"rustig an" heet het....maar daar was je zelf al achter. Heeft weer verzwikte vingertjes gekost. Misschien moet je maar eens wat minder gtst kijken, dan droom je niet over van die rare dingen als Ninjas die je als bedbugs belagen....overigens, petje af voor de foto's die je hebt gemaakt van je botsje! Erg slim, maar eh, waarom hebben wij die niet gezien?
Ik heb volgens mij iets gemist... zou je eind juni dan terugkomen of bestond/bestaat er een kans dat jullie terug moeten ??