kualalumpurmetvis.reismee.nl

Genting Highlands

We hadden weer een lang weekend. Althans Ernst want de Sultan was zaterdag jarig en dan krijg je de vrijdag vrij omdat het in een weekend valt. Zouden ze in Nederland ook moeten doen! De kinderen moesten een halve dag nog naar school en hebben nu grote vakantie. Nadat zij gegeten hadden gingen we op weg naar ons middagje vermaak. We hadden bedacht eerst te gaan bowlen, daarna naar de film en afsluiten met de ondertussen gebruikelijke burrito's en margarita's. Voor de verandering eens naar een ander bowlingbaan encinema. Eenmaal daar aangekomen bleek dat alle 5 duizend parkeerplaatsen vol waren! Dan maar naar een ander Mall in de buurt. Nou niet iedereen had vrij zo te zien. Het duurde even voordat we er waren en geparkeerd hadden. Het is altijd heel moeiljk te onthouden waar je je auto hebt neer gezet. Allemaal letter en cijfercodes en de verdieping ook nog onthouden. Wanneer je met zijn vieren bent kan ieder iets onthouden maar als je alleen bent en net uit een andere parkeergarage komt dan is het heel erg lastig. Stond ik nou op B1 1N43? of was dat gisteren en sta ik nu op Q1 P5 51? Het belangrijkste is eigenlijk dat je terug naar de auto gaat via dezelfde lift of trap waar je bent uitgekomen. Dus dan moet je ook nog de winkels onthouden waar de lift zit. Nou zoals je kunt zien valt het hier allemaal niet mee. Na 6 maanden nog steeds niet. Maar wij klagen niet hoor! De kinderen wel want de bowlingbaan was anders dan anders en het lukte niet zoals ze gewend waren. Max zat na 5x gooien al aan de gameboy en Janne hield het vol tot aan beurt 8. Toen was de frustratie te groot en gooide ook zij het bijltje erbij neer. Toen hebben papa en mama nog een potje samen gespeeld, maar we moesten toegeven dat deze baan inderdaad zijn beste tijd gehad had. Stukken uit ballen en de baan was bol dus alle ballen van de kinderen belandden in de goot (de banen met bumper waren in reparatie) omdat hun snelheid niet hoog genoeg was. Dan maar gauw naar de film. Shrek for ever after. Fijn dat de kinderen Engels kunnen,nu kunnen we overal naar toe en ze snappen ook nog waarover het gaat (alleen lastig als je iets tegen elkaar wilt zeggen dat zij niet mogen horen en dat dus niet meer in het engels kan). Leuke film. Op naar de margarita's. Eenmaal in de Mexicaan komen we een hele hoge piet van Shell tegen die Ernst zag zitten. Hij kwam even gezellig babbelen (in het Nederlands,hij was zelf een Zuid-Afrikaan) en kwam met heel verassend nieuws! We gaan er nog een jaar aanplakken!!! Voor degenen die het nog niet wisten. Wij wisten dat het verblijf hier of een half jaar zou zijn of anderhalf. Dat was afhankelijk van of de bazen hun geld wilden blijven doneren aan het project waar Ernst op zit. En blijkbaar willen ze dat (alhoewel wij dat pas eind juni te horen zouden krijgen). Hij was er zelf ook heel blij mee en blijkbaar kon hij het niet voor zich houden. Wij nemen nu dus aan dat we nog een jaar blijven en gaan dus nieuwe plannen maken. Max op sax les, Janne op paardrijles, Ernst gaat golfen en mama op vioolles of zangles oid. Ook komt er een hamstertje in huis (na de vakantie). Dus mocht iemand het idee hebben 'leuk ik ga eens kijken hoe het daar in Maleisie is' dan heb je dus nog een jaar de tijd ipv een maand.Dus oma je hebt nog ff de tijd om na te denken. O ja, we kunnen nu ook onze trip naar Nieuw Zeeland gaan boeken met de kerstdagen (dan is het daar zomer en hebben de kinderen 3 weken vakantie).

Zaterdag hebben we geshopt. De kinderen hadden (berg)schoenenen nodig. Max een korte broek, Janne een korte broek, Max nieuwe gympen voor school en eigenlijk gingen we voor schoenen en een nieuwe broek voor Ernst maar dat is niet gelukt. Mama mocht nergens naar kijken want die kon al de hele week shoppen (ze denken echt dat ik niks anders te doen heb?!).

Zondag was het een mooie dag om naar een pretpark in de bergen te gaan ware het niet dat ik snot verkouden was en mijzelf een gig bloedneus had bezorgt die avond/nacht ervoor. Je zal denken hoe krijgt ze dat nou weer voor elkaar? Omdat ik vol snot zat dacht ik laat ik eens een keer neusspray gebruiken,misschien helpt dat. Uberhaubt dat ik verkouden ben is al heel apart hier (vind ik). Ik pakte dus die spray en spoot dat in mijn neus, maar mijn vingers schoten van het duwdopje af waardoor het tuutje in mijn neus schoot. Hoe snel het allemaal ging weet ik niet maar er kwam meteen een golf bloed uit van heb ik jou daar. Ik moest op zijn minst mijn halve neusschelp verwijderd hebben. Niet meer normaal. Ik kreeg alweer vizioenen van een EHBO en dikke tampons in mijn neus. Dat nooit!! Dus dan maar zelf dokteren, daar ben ik goed in. Na 5 minuten neus dicht knijpen (het bloed gutste tussen mijn vingers door!) dacht ik dat het wel over zou zijn. Not.....Vervolgens kwam er een joekel van een stolsel mijn keel in gegleden. Ik dacht snel uitspugen en kijken wat er allemaal nog meer tussen zat. Gelukkig alleen maar stolsel en geen ander weefsel dus dan moest het wel goed komen. Nog 10 minuten staan knijpen en toen was het wel klaar geloof ik. Ik heb de hele nacht eraan liggen denken niet teveel druk op die kant te laten komen waardoor het allemaal weer opnieuw zou kunnen beginnen. Dus niet echt goed geslapen. De volgende ochtend voelde alles nogal vol aan en ik wist niet of het de snot was of dat andere. Snuiten leek mij erg gevaarlijk dus dat maar niet gedaan. Totdat ik moest niezen (als je verkouden bent moet je nogal vaak niezen,althans ik). Gelukkig bleef alles op zijn plek en heb ik besloten toch gewoon mee te gaan naar het pretpark.Wat een bikkel he?

De weg ernaar toe was erg hoog zelfs met haarspeld bochten. Als je verkouden bent gaat niet goed met je oren (bij mij maar 1 gelukkig,die andere is al stuk dus dan voel je de druk niet meer,het heeft zo zijn voordelen). Eenmaal boven was het allemaal iets anders dan dat je verwacht zou hebben. Geen grote parkeerplaats waar je de auto kon parkeren en dan via een grote hoofdingang het park binnen gaan,maar je moest onder in een hotel parkeren. Daar ook heel goed kijken waar je staat (het was het grootste hotel ter wereld,zeggen ze) en via een enorme lobby (waar je net als bij het postkantoor van die nummertjes moest trekken en wachten naar welke van de 20 balies je mocht gaan) kwam je dan meteen al in het binnen gedeelte. Je stond dus meteen tussen de atracties en winkeltjes (soort kermis in een shopping mall). Maar hoe kwamen we nu aan entreekaartjes? Ergens gevraagt en na een dagpas gehaald te hebben op naar het buiten gedeelte. Daar hadden ze 3 achtbanen, reuzenradje,boomstammen,kermis dingen,villa volta maar dan minder spannend enz. De wachttijden waren minstens een half uur tot 3 kwartier. Druk dus. Het hele park was nogal aan de verroeste kant helaas. Het is natuurlijk niet overal de efteling met zijn mooi aankleding,helaas. Uiteindelijk hebben de kinderen het wel naar hun zin gehad (wij iets minder. Moeders werd steeds chagarijniger( waarom weet ik eigenlijk niet.( niet echt fit geloof ik)). Blijkt nu ook wel nu ik dit aan het schrijven ben zit ik te snotteren en heb traan ogen en nies me een ongeluk. Ik ga maar ff op de bank liggen. Jullie hebben weer genoeg te lezen gehad. De foto's zijn niet interessant genoeg om op de site te zetten. Ik moet kieskeurig zijn want de fotoruimte is bijna vol. Zeg maar of er foto's verwijderd kunnen worden om meer ruimte te creeren.

Tot snel.

Natasja

Hee wat lekker dat je nu zeker weet dat je nog mag blijven! Dan kun je idd plannen gaan maken. Kun jij trouwens zingen ?!?!? Hahahha! Sorry, ik liet me even gaan. En met Kerstmis naar Nieuw-Zeeland.. wauw! Ja, jullie hebben groot gelijk. GENIETEN!

Succes met je snotneus!

Natasja

ps: de foto's waar jullie zelf op staan, die zou ik er zoveel mogelijk op laten staan. Maar goed, dat is mijn mening...

ZjoskeD

Ik zou kiezen voor oid ipv zingen. Ik heb je eens bezig gehoord op de gang. Geloof me: bewaar dat voor de douche als je zeker weet dat er geen buren in de buurt zijn. Al eens erover gedacht om schrijver te worden? Bijvoorbeeld de Maleise versie van de familie Doorzon....
Toevallig kwam jullie verblijfstijd in KL vandaag ter sprake in de koffiekamer. Fijn te weten dat je nog een jaar langer wegblijft. Kunnen wij in ieder geval van jullie avonturen blijven genieten. Beetje eigenbelang want van de andere kant is het wel een beetje leeg zo zonder jou.... Maar voor jullie is het wel heel goed nieuws. Gooi maar wat foto's uit je ruimte hoor. Die hebben we al gezien en wij snakken naar nieuwe!

Corina

Heb je ook foto's van je neus?
En misschien kun je een Picasa-foto-album aanmaken op internet? Dan zet je daar de oude foto's op met een linkje hier?
Ps. Als we het geld bij elkaar gespaard hebben komen wij absoluut even op bezoek daar.

Riekie

Wat fijn voor jullie dat je nog langer mag blijven, en voor ons ook .
Dan kunnen we nog lekker van jullie verhalen genieten.

Groetjes van ons.