kualalumpurmetvis.reismee.nl

Malakka, een stukje Holland in Maleisie

Gisteren hebben we opa verrast met een verjaardagsoptredentje op de skype. Hij is 65 jaar geworden!! Hieperdepiep hoera! Is iedereen in Uden nog dronken van de Kermis? Ik heb gehoord dat het een mooie is dit jaar, met veel enge en hoge dingen. Nou, ben ik blij dat we hier zitten. Vooral nu ik weet dat ik hoogtevrees heb gekregen en ik de kinderen niet telleur hoef te stellen door nergens mee in te gaan. Bij Ernst hoeven ze daar ook niet komen aankloppen, ha,ha.

Nee, wij gaan rustig verder met het ontdekken van Maleisie. Wat dacht je van een dagje Malakka? Daar staat nog een echte molen (zij het in een beetje miniatuur) en een Stadthuys. En wat dacht je van een Nederlandse begraafplaats? Dat is toch wel heel raar om te zien. Sta je daar tussen de grote platte grafstenen waar een oud Nederlandse tekst op staat. We zijn begonnen in de 'Jonkerstraat'. Janne moest weer eens plassen (de zeikerd) en nou stonden we net toevallig voor een cafe stil waar een meneer op een fiets in het Nederlands begint te roepen;' Hup Holland!!. Ik vroeg hem of hij vannacht zou gaan kijken. Zegt hij dat hij wel moet kijken. Nou niks moet in mijn opinie, zeker niet 's nachts naar Nederland-Spanje kijken, alhoewel? Ja dat 'moet' wel. Maar goed hij bleek de eigenaar van het grote cafe te zijn en had een kleine televisie waar een paar stoelen omheen stonden. Hij had geen groot scherm, maar er wonen blijkbaar ook niet zoveel Hollanders in Malakka dus dat hoeft dan niet (denk hij). Ik heb meteen maar brutaal gevraagt of Janne gebruik mocht maken van het toilet. Verderop in de straat barste het van de leuke chinese kunst en souveniers winkeltjes. Daar zou ik uren doorheen kunnen sloffen, maar dat mocht niet van de kinderen. Jammer dat dit soort winkeltjes niet in Kuala Lumpur zijn, dan was het een stuk makkelijker om een mooie lamp te kopen. In Kl zijner wel een of twee maar daar ligt de prijs wat anders. Volgens de Inside guide moesten we de straat uitlopen en dan kwamen we bij het Stadthuys en de klokketoren (niet die van de Notredame). Leuk gezicht dat knal roze in een beige stad. Busladingen vol dwarrelden uit op dat pleintje. Er viel dus geen foto te maken zonder dat er ergens een japanner of chinees op staat, maar goed dat krijg je als je zelf ookde toerist gaat uithangen. We vervolgden onze route naar het Nederlandse Fort en de begraafplaats. Ook in de kerk van St.Paul's staan nog grote tabletten met nederlandse teksten. Janne had er alweer genoeg van dus die bleef staan mokken halverwege de trap omhoog (wat weer erg zwaar was,moet ik toegeven). Max begon ook al zijn kookpunt te bereiken dus gauw maar weer naar beneden naar het piratenschip in de haven die we vanaf de kerk beneden zagen liggen. Dat maakte weer een hoop goed bij de kinders. Daarna liep de route via de'Heerenstraat' terug naar de auto. Onderweg nog hele leuke ideeen op gedaan in al die leuke winkeltjes en voor de kinderen een ijsje (ook de twee grote kinderen hoor) gekocht. De terugweg wilden we het eerste stuk via de oude weg naar KL rijden door de natuur, maar na een uur hadden we dat wel gezien en wilden we naar de snelweg. De kinderen waren stront vervelend achterin want de DS was leeg en toen wisten ze niet meer wat ze moesten doen behalve de halve auto op zijn kop te zetten en daar waren wij niet van gediend. Ik heb toen iets gedaan waar Max de volgende dag nog heel boos over was en niet meer met mij wilde praten (niet geslagen!). Uiteindelijk de snelweg weer gevonden en hup vooruit gassen met die bak. Rijden we na een half uur in een file van heb ik jou daar. Waren er twee ongelukken na elkaar gebeurt. Eenmaal thuis hebben we maar brood gegeten en snel naar bed allemaal want we (papa en mama) moeten er om half 3 weer uit om de finale van het WK te zien. En hoe dat afgelopen is weten we allemaal wel denk ik.

ZjoskeD

Sjiek: stadthuys! Wij hier in Oss hebben gewoon een stadhuis, maar da's wel mooi opgeknapt. Wie weet, krijgt het ook zo'n sjieke naam!

Natasja

Heb je een sigaret opgestoken ?! Dat deed ons mam altijd en dat was het enige wat hielp als wij vervelend in de auto waren!

Nog gefeliciteerd met jullie pap, ik heb er aan gedacht op 19 juli