Vakantie af
Dat is raar. Bij ons is de vakantie zo goed als voorbij en bij jullie begint het pas net. Nou, mijn vakantie begint over een week ook weer want dan zijn de kinderen naar school. Heerlijk! Ze zijn ondertussen zo verveeld dat ze niet eens meer de deur uit willen om ergens naar toe te gaan. En ik heb geen zin om de hele dag binnen te hangen en een beetje achter de computer te hangen. Dus de vrijheid lonkt! Het wordt ook wel tijd voor mij. Ik moet nodig weer 3x in de week naar de sportschool en een uurtje tennissen want zoals een collega heel goed heeft opgemerkt 'is Ingrid nou aangekomen sinds ze in Kuala Loempia is?' Ja en niet zo'n beetje ook!! Ik schaam mij diep, en ben er echt niet blij mee. Ik houd het maar op vocht vasthouden, de warmte, geen werk, veel met de auto, en weinig beweging. Het ligt NIET aan mijn eetpatroon want als je eens wist wat ik in Nederland allemaal at? Op het werk soms wel drie keer in de week een kroket, veel meer chips thuis op de bank, veel meer biertjes na het tennis. Dus ik snap er echt helemaal niks van. Het zijn de hormonen! Na je veertigste begint dat,geloof ik. Maar dat er iets moet gebeuren staat vast!!
En nou ik toch aan het klagen ben. Dit is tot nu toe de top 5 van 'waar stoor ik mij het meest aan in Kl'
1 Het VERKEER (die was niet moeilijk te bedenken wel?)
2 Het geslof van alle mensen hier. (je wordt er dood moe van, iedereen sleept met hun slippers over de vloer.Van jong tot oud.)
3 Het aantal mensen dat hier leeft en woont (het is te druk)
4 De warmte (alhoewel het nu wel meevalt, het is maar 27 graden)
5 ????
Ik dacht nog ik doe een top 5 want meer krijg ik niet verzonnen,ha,ha. Oh dan valt het toch wel mee eigenlijk. Waar heb ik het over.
Janne speelt nu heel veel met de Keniaanse kinderen op het complex en dat gaat erg goed. Ik ben benieuwd of het stand houdt wanneer de dictator weer terug komt uit Rusland. Ik hoop het maar. Het kind heeft een sterke persoonlijkheid en iedereen doet wat ze zegt, en dat was niet in het voordeel van Janne zal ik maar zeggen. Maar goed we zijn weer 2 maanden verder dus we zien wel wat er gebeurt. Max heeft een sleep-over gehad bij de ex buren die nu verhuisd zijn naar een echt huis hier in de buurt. We hebben hem daar gisteren opgehaald en meteen even een rondleiding gehad. Wat een leuk huis was dat! Maar ja geen zwembad en ruimte waar je rond kunt fietsen en met andere kindertjes kan spelen. Dus wat wil ik? Een leuk huis of gelukkige kinderen die het naar hun zin hebben? Dan is de keus niet moeilijk toch? Een leuk huis natuurlijk! ;) Ach het is maar voor een jaar, en dat kunnen we wel in ons appartement volhouden hoor. We zijn al bezig met de decoratie, want de muren bleken wel erg kaal te zijn. We hadden wel 3 fotoschilderijen van thuis meegenomen maar dat was niet genoeg. Nu hebben we in Cambodja twee tempelrubbings op rijstpapier gekocht en hier laten inlijsten met een mooie passepartout (al zeg ik het zelf) en die hangen nu ook aan de muur, samen met het houten boeddha tablet(je). Dat kijkt al een stuk gezelliger. Boven op onze slaapkamer hangen twee gekleurde zijden soort tafellopers aan een speciaal daarvoor houten hanger. Ook heel gezellig. Het enige wat nog mist is die chinese kast of dressoir, en gezellige kussens voor in de bank. Het probleem met de decoratie is een beetje dat ik rekening houdt met dat het in Nederland ook in ons huis moet passen. Dus ik kan nu wel een paars kussen kopen maar dat past misschien weer niet op onze bruine bank, dus dat is lastig,tenzij ik mee daar niks van aantrek en in Nederland gewoon weer nieuwe koop en deze dan hier achter laat. Maar dat vind ik een beetje te decadent. Over decadent gesproken. Janne ging bij iemand thuis koekjes bakken samen met 20 andere kinderen (allemaal tussen de 2 en de 5 jaar) en alle mama's erbij. Ik moest ook blijven want ze voelde zich niet helemaal op haar gemak met al die hummels (terwijl ik met Max zou gaan lunchen ergens in de buurt). In ieder geval raak ik met de vrouw des huizes in gesprek en had ik het over een chauffeur die we misschien gaan laten rijden om de kinderen naar de nederlandse school te brengen (omdat ik geen zin meer heb om daar twee dagen 2 uur te gaan zitten wachten met het andere kind totdat we weer in de file naar huis kunnen en daarna nog eten moet gaan staan maken enz,enz je snapt het wel) maar dat ik dat eigenlijk toch wel heel erg decadent zou vinden omdat ik dat natuurlijk gemakkelijk zelf kan doen, waar hebben we het over, maar toch. Kijk ik eens goed rond, heeft zij zelf twee maids rondlopen die meehelpen met koekjes bakken en opruimen en de kinderen enz.enz. Ahum.....Was weer eens niet echt handig van onszingridje. Gelukkig wonen we aan de andere kant van de stad en zal ik haar niet zo heel vaak meer gaan tegenkomen denk ik,hi,hi. Over een uurtje komt onze maid en dan kan moeders ff lekker een stukje gaan fietsen beneden in het fietsenhok en daarna even een shopje doen en heerlijk mijn voetjes weer eens laten masseren (is ook alweer 8 weken geleden). Ik kan er ook niks aan doen dat het postkantoor daar is,hoor. Ik moet een brief gaan posten om me aan te melden voor een tennistoernooi!! Ja dat gaat hier niet digitaal en je moet er zelfs het inschrijfgeld al bij in stoppen, in dit geval een check. Nog erger, checks gebruiken we al in geen eeuwigheid meer maar hier dus wel. Het internetbankieren is nog niet echt van de grond gekomen in dit toch wel ontwikkelde land. gek he? Ja je maakt het allemaal meehier. Ik ga dus mee doen aan een tennistoernooi en weet bij god niet wat ik ervan moet verwachten. We gaan het zien en dan horen jullie het wel weer.
Iedereen een hele fijne vakantie!!!!! en de groeten van ons aan alle trouwe lezers, enne blijf reageren he, het is erg leuk om respons op de verhalen te krijgen en te lezen.
p.s. wat een zwetsverhaal zeg, tja ook hieris het knollentijd.
Goh wat een "dingen" om je druk over te maken!
Maar een lijstje van vier.
Ben gisteren op de 65e verjaardag van je vader geweest, gezellig hoor. Natuurlijk ook meteen de verjaardag van jullie mam meegenomen!
Jammer dat je dat dan mist....maar er zal toch wel genoeg te beleven zijn.
Blijf schrijven, ik lees dit graag.
Heel veel groetjes, ook van Rens.
Ankie
Hahaha, die cheques gebruiken we al zolang niet meer dat je niet eens meer weet hoe je het ook alweer schrijft ;-)
Zo standaard als altijd is hier de Brabantse vakantie begonnen met regen, regen, regen, etc. Het lijkt wel herfst en de komende tijd blijft dit zo. Ook wij hebben nu dus last van hangende kinderen....
Tot slot: het huis van jullie buurtjes hier staat te koop. Misschien vonden ze het wat te stil?
Groetjes....
Hoi luitjes,
Dus jullie vakantie zit er alweer op
Maar jij hebt altijd vakantie, zul je het rustig hebben als de kinderen weer naar school zijn.
Hier, eerste dag van de vakantie begonnen met regen
Maar we zullen de zon nog wel een keertje zien
We hebben een kei gezellig feest van jullie pap gehad
trouwens nog gefeliciteerd.
Nou we wachten wel weer op de verhalen van wat jullie allemaal meemaken.
Kei gaaf!
Groetjes Riekie, en natuurlijk ook van Frans
Ik vind het helemaal geen zwetsverhaal! Heerlijk om te lezen, de gewone dingetjes in het leven. Maak maar eens wat foto's van jullie gezellige huis. Of heb ik die ergens gemist ? Tja.. bij ons is de vakantie begonnen.. met regen zoals je al eerder hebt kunnen lezen. Echt Hollands :( Over drie weken krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis! Spannend! (En nee.. het andere is nog niet verkocht). Jaja, ik weet het hahaha! Misschien zijn er fans van jou die nog een mooi huis in Uden willen kopen? (hopelijk lezen ze dit)
Nou, heel veel succes met je tennistoernooi, we horen het wel weer!
Groetjes Tas